perjantai 23. marraskuuta 2012

Jauhelihapiirakka

Todella helppo ja hyvä piirakka :)

Pohja:
200g voita tai marg.
4,5dl vehnäjauhoja
1dl kylmää vettä

Täyte:
700g jauhelihaa
sipulia
grillimauste
valkopippuri
valkosipuli
(suola)

fetajuustoa
(paprikaa)
tomaattia
 
4dl kermaa
4 kananmunaa
 
Juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi.
Kaaviloi taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

Paista jauheliha, lisää joukkoon sipuli ja mausteet. Laita jauhelihaseos taikinapohjan päälle. 
Lisää jauhelihaseoksen päälle tomaatit, fetajuustot ja paprika, jos käytät paprikaa.

Sekoita kerma ja munat. Lisää ripaus suolaa. Kaada uunipannulle.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 30-40min.

5 kommenttia:

  1. Herkkulisen näköinen piirakka.
    Tämä olisi varmasti täydellistä illanistujaisiin.

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosiaan ihanalta... Suolaisia piirakoita tulee täällä tehtyä aivan liian harvoin, vaikka ne on kyllä herkkua siinä missä makeatkin! Voisi ottaa itselleen tehtäväksi tehdä pitkästä aikaa jonkun kivan suolaisen piirakan :)

    VastaaPoista
  3. Yksinkertaisuus on usein lautasella juuri parasta !

    VastaaPoista
  4. Tästä tulee niin mummula mieleen -siis hyvällä tavalla! Lihapiirakka on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista!

    VastaaPoista
  5. Tämän voisi itsellekin kirjoitella ylös! :) Mulla on suhteellisen vähän suolaisia reseptejä, joten tämä on hyvä lisä. ^^ Ja pikkuisen täytettä muokkaamalla varmasti maistuu meidän isännällekin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)