sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Sly-paketista tehtyä

Sain pariltani tammikuun paketissa tomaattikeiton ja palsternakka-sosekeiton ohjeen joita testailin viikonloppuna. Sain ohjeen myös pitaleipiin. Paketissa oli valmiit pitaleivät, joten tällä kertaa menin helpolla =) Pitaleivät piti vain kuumentaa uunissa 200 asteessa 4-5min.



TOMAATTIKEITTO

500g tomaattimurskaa
1 iso tomaatti
0,5dl turkkilaista jogurttia
0,5dl ruokakermaa
1rkl sokeria
2dl vettä
vajaa kourallinen tuoretta korianteria
ripaus suolaa

laitoin myös rouhittua mustapippuria ja basilikaa

Päälle esim. krutonkia, raejuustoa/homejuustoa

Pilko tomaatti ja korianteri pieneksi.
Laita kaikki ainekset kattilaan ja liedelle.
Sekoittele keittoa ettei pala pohjaan.
Kun kiehahtaa ota pois levyltä.
Lopuksi soseuta keitto sauvasekoittimella tai pienissä erissä tehosekoittimessa tasaiseksi.



PEHMEÄ PALSTERNAKKAKEITTO

500g palsternakkaa
400g perunaa
2 porkkanaa
200g juuriselleriä
1 sipuli
1l vettä
1tl suolaa
mustapippuria
1rs savuporotuorejuustoa
persiljaa / timjamia

Pese, kuori ja pilko palsternakka, perunat, porkkana ja selleri.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Anna kiehua noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Soseuta keitto. Lisää juusto.
Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä.
Ohenna tarvittaessa maidolla, vedellä tai kookoskermalla/maidolla.




PITALEIVÄT

Valmiita pitaleipiä

Täyte:
2 kypsää avokadoa
 limenmehua
2 kaltattua tomaattia
1 makea sipuli
120g ranskankermaa
mustapippuri
suola
1prk fetaa

Lisäksi kasviksia

Kalttaa tomaatit: laita vesi kiehumaan ja tee tomaatin päähän x-viilto. Kun vesi kiehuu, laske tomaatit kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Nosta kauhan avulla jääkylmään veteen, jolloin tomaatit ei kypsy liikaa. Irrota tomaateista kuori.

Sekoita avokado ja limenmehua keskenään tahnaksi. Pilko sipuli ja tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää avokadotahnaan. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Halkaise leivät ja aseta salaatinlehti pohjalle. Levitä iso lusikallinen täytettä salaatinlehden päälle. Asettele täytteen päälle vielä haluamiasi kasviksia ja fetajuusto.




3 kommenttia:

  1. Uusi pari täällä ilmoittautuu valmiina toimintaan! =) Hieman jo eilen reseptejä katselin sinulle ja taitaa tulla aika makea helmikuu, toivottavasti se sopii?

    VastaaPoista
  2. Kovasti olet taas ehtinyt testailla reseptejä =) Mukavaa uutta kierrosta sinulle =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)