sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Passion-mascarponekakku

Olin tukusta ostanut passionpyrettä. Päiväykset läheni joten halusin kokeilla sitä nyt vappuna.
Kakku oli oikein hyvä ja raikas. Mascarpone jakaa kovin mielipiteitä, toinen tykkää ja toinen ei... Käytin kiilteeseen loput passionhillon, mangomarmeladia sekä passionpyrettä.


Pohja:
300g gluteeniton keksi
80g margariinia

Keksipohjan päälle:
Passionhilloa

Täyte:
10 liivatelehteä
5dl knorr kuohu
2prk mascarponejuusto
2,5dl sokeria
3dl passionpyrettä
vaniljasokeri

Pinnalle:
2 liivatelehteä
2dl passionpyrettä

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Sekoita mascarponejuusto, passionpyre ja sokerit. Sulata liivatteet ja sekoita joukkoon. Lisää kermavaahto.

Levitä keksipohjalle passionhillo. Kaada vuokaan myös passionmousse. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Laita kiillettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna tilkka passionpyrettä sulata liivatteet siihen. Kaada loppu passionpyre liivateseoksen joukkoon. Kaada varovasti kakun pinnalle. Laita kakku vielä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)