maanantai 17. kesäkuuta 2013

Raparperi-valkosuklaakakku

Tuli uudestaan kokeiltua raparperi-valkosuklaahyytelökakkua. Nyt se onnistui jo paremmin. Pohjan tein riisimurokarkkien ohjeella. Siitä tuli myös aika kova, oli hankala leikata. Tein kakun 24cm vuokaan.


Pohja:
125g kookosrasvaa
2dl tomusokeria
0,5dl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria
5dl riisimuroja

Sulata kookosrasva ja lisää joukkoon sihdattu tomusokeri ja kaakaojauhe.
Mausta seos vanilliinisokerilla. Lisää viimeisenä riisimurot.
Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
500g raparperia
2dl vettä
2dl sokeria
130g valkosuklaata sulatettuna
2,5dl vispikermaa
200g valkosuklaa-limerahkaa
5 liivatelehteä
 
Pese ja paloittele raparperit. Laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä pehmeäksi.
Siivilöi raparperit ja keitinliemi erikseen, mutta säästä liemi.
 
Laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sulatettu valkosuklaa ja jäähtynyt raparperiseos.
Kuumenna tilkka raparperin lientä ja sulata siihen liivatteet.
Lisää liivateseos seokseen. Kaada täyte muropohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Kiille:
3dl raparperin keitinlientä
3liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan.
Kuumenna 0,5dl raparperinlientä ja sulata liivatteet siihen. Lisää loppu mehu joukkoon.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)