maanantai 29. lokakuuta 2012

Piparkakkuinen hyytelökakku

Pohja:
170g siirappikeksiä
70g margariinia

Täyte:
7 liivatelehteä
2,5dl flora vispi
300g turkkilainen jogurtti
200g valkosuklaa-limerahka
3tl aitoa vaniljasokeria
1tl piparkakkumaustetta
3/4dl sokeria
0,5dl vettä
3tl valkosuklaa-amarettomaustekahvia

Pinnalle:
70g valkosuklaata

Jauha keksit, sekoita sulatettu rasva joukkoon ja painele seos irtopohjavuokaan
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen

Vatkaa flora vispi vaahdoksi
Sekoita keskenään valkosuklaa-limerahka, turkkilainen jogurtti, sokerit ja piparkakkumauste
Kiehauta vesi, lisää maustekahvi sekä puristetut liivatelehdet joukkoon. Anna jäähtyä hetki
Siivilöi kahvi-liivateseos rahka-jogurttiseoksen joukkoon. Sekoita flora vispi varovasti joukkoon.
Tarkista maku
Kaada täyte keksipohjan päälle ja ripottele heti valkosuklaata pinnalle. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään seuraavaan päivään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)