maanantai 7. toukokuuta 2018

Suolainen keksikakku

Keksikakku on tällä hetkellä kovin suosittu leivonnainen. Halusin tehdä kakusta suolaisen version kun kaikki muut tekevät makean. Valmiita ohjeita ei ollut saatavila, joten se piti tehdä itse =)
Tein kakusta gluteenittoman, kun lähipiirissä on muutama gluteenitonta ruokavaliota noudattava. Kala ja kinkku vaihtoehdot eivät kaikille myöskään käy, joten valitsin kalkkunaleikkeleen pippurireunuksella. Se on koristelussa myös kaunis. Pohjaksi tein juusto-voitaikinan gluteenittomista jyttejauhoista. Pidän jyttejauhoista koska ne vastaavat ominaisuuksiltaan hyvin paljon vehnäjauhoja, joten ovat helpommin käsiteltävissä. Pohja on hyvin pehmeä ja hieman mureneva. Täytteiden alla sitä ei onneksi huomaa. Ellet tarvitse gluteenitonta, vaihda jyttejauhot vehnäjauhoiksi.


Juustovoitaikina

300g voita
300g jyttejauhoja
300g juustoraastetta (emmental)

Sekoita pehmeän voin joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa puoliksi.
Taikina kannattaa kaulia muutamaan kertaan, niin siitä tulee kestävämpi.
Kauli taikina pöydällä, taita reunat keskelle ja kauli uudestaan.
Kun kaulit viimeisen kerran, siirrä taikinapala leivinpaperin päälle ja kaulitse auki viimeisen kerran. Kaulittu taikina ei kestä siirtelyä vaan hajoaa.
Olin A-kirjaimen tulostanut aikaisemmin. Laita kirjain taikinan päälle ja leikkaa ääriviivat veitsellä. Siirrä keksipohja pellille vetäen leivinpaperista.

Paista 200 asteessa noin 10min.

Mikäli teet pienempiä kirjaimia, saat taikinamäärästä kolme levyä.

Anna pohjan jäähtyä.

Täyte:
250g kalkkunaleikettä
1 iso omena
200g mustapippuri-tuorejuustoa
400g ruohosipuli-tuorejuustoa
300g turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
pikasuuruste

Hienonna kalkkunaleike monitoimikoneessa pieneksi silpuksi.
Kuori ja raasta omena.
Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Lisää pikasuurustetta sen verran että massa ei ole liian löysä, vaan sen voi pursottaa eikä se leviä.

Siirrä pohjalevy tarjottimelle. Siirsin leivinpaperin kanssa ja leikkasin leivinpaperin kirjaimen muotojen mukaan.

Laita täytemassa pursotinpussiin, missä on pyöreäpäinen tylla. 
Pursota pyöreitä "palloja" vieri viereen.
Nosta toinen levy päälle. En saanut pohjaa ehjänä päälle, mutta se ei haittaa koska siihen tulee pursotus päälle.

Koristele haluamallasi tavalle.

Minä laitoin herneenversoja, pippurikalkkunaleikkelettä, limeä, mansikoita ja muutaman syötävän orvokin.

Kakku oli hyvää, hieman erilaista ja sitä oli helppo leikata =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)