lauantai 17. maaliskuuta 2018

Persikka-passionleivokset

Arlalta on tullut aivan ihana uusi rahka persikka-passion. Tein rahkasta aikaisemmin mango-passion hyytelökakkuja: https://minttumaarianleipomukset.blogspot.fi/2018/03/mango-passionhyytelokakku.html. Tuon kakun kanssa kävi ajatuskatkos ja kuvittelin rahkan koko ajan mango-passioniksi. Nyt kokeilin uudestaan, niin että vaihdoin mangon persikkaan.
Tilasin Tupperilta heidän uuden munamuotin, mutta koska se ei ole vielä tullut, testasin leivoksia puolipyöreään muottiin. Mirror glaze on kakkumonsterin ohjeella tehty. Tuolla ohjeella onnistuu varmasti!



Täyte:
2dl vispikerma
400g persikka-passionrahka
1/2dl persikkaa soseena
3 passionhedelmää paseerattuna, noin 1/2dl
2tl vaniljasokeria
3/4dl sokeria tai maun mukaan
2,5 isoa liivatetta
4rkl persikkalientä

Laita liivatteet pehmenemään
Soseuta persikat ja paseeraa passion-hedelmät.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoitarahka, hedelmät ja sokeri keskenään.
Kuumenna persikkaliemi ja sulata liivatteet.
Kaada liivateliemi rahkaseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Lisää viimeisenä vatkattu kerma varovasti sekoittaen joukkoon.

Kaada massa leivosvuokiin 

Pohja:
140g gluteeniton suklaakeksi
20g voita

Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Laita muruseos hyytelöseoksen päälle. Painele hieman.

Laita jääkaappiin hyytymään ja sen jälkeen pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.

Mikäli teet mirror glaze- peilikuorrutuksen, on kakun pinnan oltava jäinen. 



Mirror glaze
riittää 10-11 leivokseen:
1tl liivatejauhetta
1rkl vettä
85g kermaa
20ml vettä
15g glukoosisiirappia
12g rypsiöljyä
170g valkosuklaata
pastaväri progel

Sekoita liivatejauhe ja vesi lasissa. Jätä turpoamaan.
Laita kerma, vesi ja glukoosi kattilaan. Kiehauta mutta älä keitä. Lisää joukkoon turvonnut liivate.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa.
Lisää kuuma kermaseos suklaan joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. 
Lisää lopuksi öljy ja väriaine. 

Jäähdytä kuorrutus noin 30 asteiseksi.

Sillä aikaa kun kuorrutus jäähtyy, laita ritilä tms. leivinpaperin päälle. 

Kumoa leivokset ritilälle.
Kuorruta leivokset. Ylimääräinen kuorrutus valuu leivinpaperille.





2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)