tiistai 6. helmikuuta 2018

Ruismacaron

Valion ammattilaispalvelussa oli ruismacaronien ohje. Ruisjauhoa ohjeessa oli paljon ja vähensin puolet niin saa pursotettua nätit kuoret. Täytteeksi laitoin mustikkacurdia. Hyvänmakuinen suomi-henkeen sopiva macaron. Täytteeksi sopii esim. puolukka, karpalo tai vaikkapa jokin suolainen.

n. 24kpl
65g valkuaisia
150g tomusokeria
50g ruisjauhoja
10g maissijauhoja
Väliin: mustikkacurd

Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.

Yhdistä ryisjauhot ja maissijauhot keskenään.
Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon nuolijalla varovasti sekoittaen. Sekoittelin muutamia kertoja kuten tavallista macaronmassaa.

Pursota pohjat. Käytin Siliconmartin macaronmattoa.

Kopsuttele peltiä pöytään muutamia kertoja kuten tavallisissakin macaroneissa.

Anna pohjien kuorettua noin 15min. kunnes pinta kuivahtaa.

Paista 150 asteessa 13-15min.

Jäähdytä ennen kuin irroitat pohjat.

Mustikkacurd:
1.5dl mustikkahilloa
2 keltuaista
50g voita

Sekoita hillo ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna sekoittaen kunnes seos sakenee. Aikaa menee noin 10min. Alenna lämpöä ettei pala pohjaan. Kun seos on sakeaa, lisää voi nokareina joukkoon. Sekoita niin kauan että voi on sulanut ja seos on tasaista.

Täytä kuoret. Pursota pohjan päälle mustikkacurdia ja paina toinen pohja päälle.

Täytä kuoret edellisenä päivänä.

4 kommenttia:

  1. Oho onpa mielenkiintoinen ja kivan erilainen resepti! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin. Mä pidän näistä kyllä 😊

      Poista
  2. Kiitos hyvästä huomiostasi jauhojen määrän suhteen, näitä tahdon kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla 😊 Itse en ota kunniaa jauhojen vähennyksestä. Olin näkemässä opinnoissani kun pursottaminen oli hankalaa ohjeen jauhojen mukaisesti.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)