lauantai 17. syyskuuta 2016

Kurpitsa- vuohenjuustogalette

Paketista leivottu 😊
Kokeilin saamastani herkku-leivonta lehdestä kurpitsa-vuohenjuustogalettea. Hauska tuttavuus tämä galette. Tämä ohje oli hieman erilainen kuin aikaisemmin tekemäni. Sopii hyvin vaikka ateriaksi salaatin kanssa 😊


Taikina:
3dl vehnäjauhoja
1tl sokeria
Ripaus suolaa
75g kylmää voita paloina
100g tuorejuustoa
1-2rkl kylmää vettä

Täyte:
1 punasipuli
2rkl öljyä
1tl voita
1rkl balsamietikkaa
1tl ruokosokeria
n.400g myskikurpitsaa
1rkl timjamia
100g vuohenjuustoa
Suolaa ja pippuria
1 kananmuna voiteluun
Ripaus sormisuolaa

Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri ja suola. Nypi voi pieninä paloina joukkoon muromaiseksi taikinaksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää tilkka vettä ja vaivaa taikinaa hieman käsin. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna seisoa jääkaapissa vähintään tunti.
Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pannulla 1rkl öljyä ja voi ja hauduta sipuli pehmeäksi pienellä lämmöllä 8-10min. Nosta hieman lämpöä, lisää joukkoon etikka ja sokeri ja anna sipulin karamellisoitua. Mausta hieman suolalla ja pippurilla.
Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kurpitsaviipaleisiin öljyä, suolaa, pippuria ja timjami.
Nosta taikina jääkaapista ja kauli 3mm ympyräksi.
Levitä taikinan päälle ohut kerros vuohenjuustoa jättäen reunasta noin 4cm tyhjäksi.
Levitä juuston päälle ensin karamellisoidut sipulit ja niiden päälle maustetut kurpitsaviipaleet.
Taittele taikinareunat täytteen päälle.
Vatkaa kananmunaa hieman ja voitele taikinareunat. Ripottele taikinareunan päälle hieman sormisuolaa.
Paista 200asteessa noin 40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)