sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Raikas raparperipiirakka

Tätä piirakkaa on jo tehty minun lapsuudessani. Piirakka on aivan herkkua ja sitä tulee tehtyä ensimmäisistä raparpereista.


Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1dl voisulaa
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Pinnalle:
raparperia
sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään
Lisää voisula, maito ja jauhoseos taikinaan
Kaada taikina uunipellille (piirakasta tulee hieman matala jos käytät 60cm uunipeltiä)

Pilko raparperit ja levitä piirakan päälle
Ripottele hieman sokeria

Paista 200 ºC:ssa  noin 15min.

Kuorrutus:
2dl kermaa
1dl maitoa
1,5dl sokeria
2rko perunajauhoja
2rkl voita
2tl vaniljasokeria

Laita kaikki muut paitsi vaniljasokeri kattilaan.
Sekoita kunnes seos sakenee, ei saa keittää
Lisää vaniljasokeri joukkoon
Kaada kypsän piirakan päälle



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)