sunnuntai 12. elokuuta 2012

Herrasväen leivät

Herrasväen leipiä on mukava tehdä :)


300g oivariinia
120g sokeria
100g perunajauhoja
300g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Täyte:
vadelma-mansikkamarmeladia

Pinnalle.
siro-sokeria

Vatkaa oivariini ja sokerit vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet ja lisää sokerivaahdon joukkoon
Anna taikinan olla yön kylmässä
Kauli taikinasta levy ja ota pyöreällä muotilla pohjat
Paista 175 asteessa noin 5-7min.

Anna pohjien jäähtyä 
Täytä pohjat marmeladilla ja kierittele sokerissa

2 kommenttia:

  1. Itse olen vuosia tehnyt ohjeella,jonka olen ottanut Yhteishyvän ruokalehdestä 5/99 "Nyt juhlitaan". Ohjeessa on vehnä-ja perunajauhoja, mutta ei munaa.Ohje kuten omasikin on todella hyvä. Mielestäni kananmuna ei kuulu Herrasväenleipiin.



    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)