tiistai 26. kesäkuuta 2012

Renshawn kukka- ja muotoilumassa

Confetti haki kesäkuun alussa halukkaita kokeilemaan uutta kukka -ja muotoilumassaa. Olin yksi onnellinen valittujen joukossa :) Eilen massa saapui postin mukana ja aloin heti kokeilemaan. Värjäsin osan massaa vihreäksi ja osan punaiseksi pastaväreillä.
Massa oli pehmeää ja sitä oli helppo kaulia. Massaa kuivuu todella nopeasti, joten sitä kannattaa kaulia vain pieni pala kerrallaan. Tein ensin lehdet ja kukkien valmistamisen aikana lehdet olivat jo aivan kuivia.
En tiedä onko omaa mielikuvitusta, mutta mielestäni nuo itse värjätyt massat kuivuivat nopeammin, kuin pelkkä valkoinen...
Kokeilin massaa myös yhteen silikonimuottiin. Täysin ei mielestäni siihen sovellu sen vuoksi että kuivuu niin nopeasti.
Ensi kertaa kokeilin gerberamuottia niin, että ohensin terälehtiä ja laitoin muutaman päällekkäin.
Koristeluun sain avuksi innokkaan 4-vuotiaan, joka halusi myös koristella kukkia. Sen vuoksi meidän kukista tuli kaikista erinäköiset ;)

Loppuun voin todeta, että massa on todella kätevää, jos tarvitsee koristeita nopeasti. Mielestäni massa sopii paremmin heille, joka on jo rutinoitunut koristeiden tekijä. Aloittelijalla menee sen verran aikaa näprätessä, joten kaulittu massa ehtii kuivua. Tätä massaa tulee varmasti käytettyä, kunhan opin paremmin koristeiden teon! Kokeilemisen arvoinen tuote =)






Pitihän meidän jotain myös leipoa, kun tuli uusia koristeitakin. Päätin leipoa helpon suklaakakun. Hankin eilen alennusmyynnistä Iloleipurin uuden vuoan. En vain tahdo muistaa, että näissä vuoissa riittää alhaisempi lämpötila. En myöskään korppujauhottanut vuokaa, koska ohjeissa sanottiin, että riittää pelkkä voitelu. No, kiinnihän se otti joten lopputuloksesta ei tullut niin kaunis :(


SUKLAAKAKKU

Pohja:
3 munaa
3dl sokeria
225g sulatettua margariinia
4,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1,5rkl kaakaojauhetta
1,5dl vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen rasva, kahvi ja kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 180 asteessa noin. 45min.
Kumoa kakku.

Kuorrutus:
2rkl voisulaa
2-3rkl kahvia kylmänä
0,5rkl kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
n. 200g tomusokeria

Sulata voi. Lisää kahvi, kaakao, vaniljasokeri ja tomusokeria sen verran, että saat hyvän paksuisen kuorrutuksen.
Kaada kuorrutus kakun päälle.







4v. halusi tehdä kakusta oman näköisensä ja siitä piti myös ottaa kuva, joten se tähän viimeiseksi :)


1 kommentti:

  1. Mä tykästyin kovasti tuohon massaan ja varmasti teen jatkossa ainakin hahmokoristeet siitä. Ihania kukkia olet tehnyt :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)