lauantai 17. syyskuuta 2016

Kurpitsa- vuohenjuustogalette

Paketista leivottu 😊
Kokeilin saamastani herkku-leivonta lehdestĂ€ kurpitsa-vuohenjuustogalettea. Hauska tuttavuus tĂ€mĂ€ galette. TĂ€mĂ€ ohje oli hieman erilainen kuin aikaisemmin tekemĂ€ni. Sopii hyvin vaikka ateriaksi salaatin kanssa 😊


Taikina:
3dl vehnÀjauhoja
1tl sokeria
Ripaus suolaa
75g kylmÀÀ voita paloina
100g tuorejuustoa
1-2rkl kylmÀÀ vettÀ

TĂ€yte:
1 punasipuli
2rkl öljyÀ
1tl voita
1rkl balsamietikkaa
1tl ruokosokeria
n.400g myskikurpitsaa
1rkl timjamia
100g vuohenjuustoa
Suolaa ja pippuria
1 kananmuna voiteluun
Ripaus sormisuolaa

Valmista taikina sekoittamalla vehnÀjauhot, sokeri ja suola. Nypi voi pieninÀ paloina joukkoon muromaiseksi taikinaksi. LisÀÀ tuorejuusto ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. LisÀÀ tilkka vettÀ ja vaivaa taikinaa hieman kÀsin. KÀÀri taikinapallo kelmuun ja anna seisoa jÀÀkaapissa vÀhintÀÀn tunti.
Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. LÀmmitÀ pannulla 1rkl öljyÀ ja voi ja hauduta sipuli pehmeÀksi pienellÀ lÀmmöllÀ 8-10min. Nosta hieman lÀmpöÀ, lisÀÀ joukkoon etikka ja sokeri ja anna sipulin karamellisoitua. Mausta hieman suolalla ja pippurilla.
Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa ohuiksi viipaleiksi. LisÀÀ kurpitsaviipaleisiin öljyÀ, suolaa, pippuria ja timjami.
Nosta taikina jÀÀkaapista ja kauli 3mm ympyrÀksi.
LevitÀ taikinan pÀÀlle ohut kerros vuohenjuustoa jÀttÀen reunasta noin 4cm tyhjÀksi.
LevitÀ juuston pÀÀlle ensin karamellisoidut sipulit ja niiden pÀÀlle maustetut kurpitsaviipaleet.
Taittele taikinareunat tÀytteen pÀÀlle.
Vatkaa kananmunaa hieman ja voitele taikinareunat. Ripottele taikinareunan pÀÀlle hieman sormisuolaa.
Paista 200asteessa noin 40min.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kiitos kommentistasi :)