perjantai 23. kesäkuuta 2017

Mansikka-raparperi kerroshyytelökakku aikuisille

Hyvää juhannusta aikuisten mansikka-raparperikakun myötä 😊

Kakun mansikkatäytteessä pople mansikkalikööriä, mansikkasosetta, tuorejuustoa ja kermaa. Raparperitäytteessä raparperilikööri, raparperihilloke, kerma ja tuorejuustoa. Kiille pitää sisällään raparperilikööriä, mansikkasosetta ja mansikkamehua.

Tein ohjeen alle. Käytän tukusta saatavia isoja liivatelevyjä.
Kiillettä vähensin ohjeessa, sitä oli minun mieleeni hieman paksulti.
Kakku oli hyvän makuinen eikä liian voimakas. Kannattaa kokeilla =)


MANSIKKA-RAPARPERI KERROSHYYTELÖKAKKU
8-10 ann.


Pohja:
150g kaurakeksiä
40g voita

Mansikkatäyte:
1,5dl mansikkasosetta
0,5dl mansikkalikööri pople
1dl vispikermaa
100g maustamaton tuorejuusto
0,75dl tomusokeria
3 liivatelehteä
1/4dl mansikkalikööri pople

Raparperitäyte:
1,5-2dl raparperihilloketta  (ohje alapuolella)
0,5dl raparperilikööri pople
1dl vispikerma
100g maustamaton tuorejuusto
0,75dl tomusokeri
3 liivatelehteä
1/4dl raparperilikööri pople

Kiille:
2 liivatelehteä
0,5dl raparperilikööri pople
0,5dl mansikkasosetta
1dl mansikkamehua

Raparperihilloke:
200g raparperia pilkottuina
0,75dl sokeria
1,5rkl vettä

Keitä aineksia niin kauan, että raparperit soseutuvat. Jäähdytä. 
Jos mahdollista, valmista hilloke edellisenä päivänä.

Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita ainekset keskenään. Taputtele 20cm vuoan pohjalle.

Mansikkatäyte:
Laita liivatteet pehmenemään. 
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuuston joukkoon mansikkasose, likööri ja tomusokeri.
Kiehauta pieni määrä likööriä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita viimeiseksi kerma joukkoon.
Tarkista maku.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.

Raparperitäyte:
Laita liivatteet pehmenemään. 
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuuston joukkoon raparperihilloke, likööri ja tomusokeri.
Kiehauta pieni määrä likööriä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita viimeiseksi kerma joukkoon.
Tarkista maku.
Kaada seos hieman hyytyneen mansikkahyytelön päälle vuokaan varovasti.

Laita jääkaappiin hyytymään. Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille.

Kiille:
Laita liivatteet pehmenemään.
Kiehauta raparperilikööri ja sulata liivatteet.
Kaada joukkoon mansikkasose ja mansikkamehu.
Sekoita varovasti ettei tulisi paljon vaahtoa. Voit kuoria osan vaahdosta pois. Odota kunnes loppu vaahto laskeutuu ja kaada hyytyneen kakun pinnalle.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

Koristele haluamallasi tavalla.


1 kommentti:

  1. Onpahan komia kakku ja kuulostaa varsin mielenkiintoiselta! Testiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)